Amfibia Reptielenwinkel
blank
Panorama
AMFIBIA
Tel : 0032 (3) 449 39 29
mail
Reptielenopvang
tijdens uw vakantie is mogelijk in ons reptielenhotel!
SPECIALS
Groot aanbod tropische planten voor paludaria in onze serre.
Supergrote keuze gifkikkers!

In onze buitenafdeling:
Groot aanbod tropisch hout en diverse steensoorten. 
© Amfibia 2018 
Terraria inrichten > Kurk, natuurkurk
Kurk, natuurkurk

Kurk, natuurkurk

Kurk is een veelzijdig en natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de schors van de kurkboom, die voornamelijk groeit in landen zoals Portugal, Spanje, Marokko en Algerije. Kurk wordt gewonnen door de schors van de boom te verwijderen zonder de boom te beschadigen, waardoor het een duurzaam en hernieuwbaar materiaal is.

Voor welke terraria kan je kurk gebruiken?

Voor het inrichten van een terrarium voor bijvoorbeeld baardagamen of luipaardgekko's is kurk een uitstekende keuze. Natuurkurk heeft namelijk verschillende voordelen voor zowel de dieren als hun omgeving.

Allereerst is kurk een zacht en veilig materiaal voor de dieren om op te klimmen en te rusten. Bovendien biedt het een natuurlijke uitstraling, waardoor het terrarium er realistischer uitziet en de dieren zich meer thuis voelen. Daarnaast heeft kurk van nature een hoge isolatiewaarde, waardoor het bijdraagt aan het creëren van een stabielere temperatuur en luchtvochtigheid in het terrarium.

Natuurkurk is kwalitatief een prima keuze!

Een ander voordeel van kurk is dat het licht van gewicht is, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is en het terrarium makkelijker schoon te maken is. Bovendien is het een zeer duurzaam materiaal en gaat het lang mee, waardoor het een kosteneffectieve keuze is op de lange termijn.

Samengevat

Kurk is een uitstekende keuze voor het inrichten van een terrarium voor baardagamen of luipaardgekko's vanwege de zachte en veilige textuur, de natuurlijke uitstraling en de bijdrage aan de temperatuur- en luchtvochtigheidsregeling.

Daarnaast is het duurzaam en kosteneffectief op de lange termijn.

 

Openingsuren en openingsdagen:
Vrijdag, zaterdag en zondag
van 10 tot 18u

Amfibia
- Duffelsesteenweg 229 (voor GPS : nr. 231) - B-2550 Kontich - Tel: 03 449 39 29
- Google Maps +code: - info @amfibia .be