Amfibia Reptielenwinkel
blank
Panorama
AMFIBIA
Tel : 0032 (3) 449 39 29
mail
Reptielenopvang
tijdens uw vakantie is mogelijk in ons reptielenhotel!
SPECIALS
Groot aanbod tropische planten voor paludaria in onze serre.
Supergrote keuze gifkikkers!

In onze buitenafdeling:
Groot aanbod tropisch hout en diverse steensoorten. 
© Amfibia 2018 
Dieren info > Insecten houden > Kakkerlakken
Kakkerlakken

Kakkerlakken houden

Therea olegrandjeani (India)
Therea petiveriana
Therea regularis

Behuizing

Deze dagactieve kakkerlakken kan je al houden in een 5 liter plastic bak. Dit werkt goed voor een kakkerlakken startcultuur, maar als hun aantal toeneemt, wil je ze uiteindelijk naar een grotere behuizing verplaatsen, eerde 25 liter of zelfs 50 liter groot.

Volwassen kakkerlakken kunnen klimmen, dus een goed sluitend deksel wordt aanbevolen.
Voorzie een matige tot hoge ventilatie.

Er moet 5 tot 8 cm substraat worden voorzien, bij voorkeur kokosvezel, potgrond, veenmos, enz...
Zand wordt sterk afgeraden. Bovenop het substraat moet je ook een laag van 2 tot 5 cm rottend hardhouten bladafval aanbrengen, omdat dit vermoedelijk een belangrijk onderdeel is van het dieet van de nimfen.

Er zijn geen schuilplaatsen nodig, aangezien nimfen en volwassen vrouwtjes het grootste deel van hun tijd onder de grond doorbrengen. Eens volwassen zullen zich meestal ingraven als ze bang zijn, vooral de vrouwtjes. Enkele takken waar de mannetjes overdag op kunnen klimmen,worden gewaardeerd.

Deze kakkerlakken geven de voorkeur aan een vochtigheidsgradiënt, waarbij de helft van het substraat droog wordt gehouden en de andere helft behoorlijk vochtig. Om een ​​verticale vochtigheidsgradiënt te bereiken, verwijder je de bovenste helft van het substraat en mist of giet je veel water op de onderste helft.

Eetpatroon

Rottende bladeren zijn belangrijk in hun dieet, maar dat geldt ook voor de aanwezigheid van voedsel op basis van eiwitten, zoals voer voor honden / katten / kuikens. Groenten en fruit worden vaak genegeerd.

Bladsoorten : eikenbladeren, beukenbladeren
Dood hout
Jelly's
Isopodvoedsel

Temperatuur

Deze kakkerlakken broeden wanneer ze ergens tussen 21-29°C worden gehouden, maar broeden het beste wanneer ze worden gehouden op ongeveer 24°C.

Fokkerij / levenscyclus

Volwassen Therea leven doorgaans 3-6 maanden, maar blijkbaar kan de vrouwelijke Therea olegrandjeani onder buitengewone omstandigheden tot 9 maanden oud worden, hoewel ze tegen die tijd hun voortplantingsvermogen hebben verloren.

Vrouwtjes leggen ongeveer één keer per week otheken.

Therea regularis is het minst productief. Elke otheek bevat ongeveer 10-15 eieren, en de vrouwtjes leggen ze direct in het substraat.

Cyclus van de Therea

De eitjes hebben ongeveer 5 maanden nodig om uit te komen, en de resulterende nimfen hebben een jaar of twee nodig om te rijpen, allemaal afhankelijk van hoe warm je ze houdt en tot hoeveel proteïne ze toegang hebben.

Hoewel de nimfen er vrij lang over doen om volwassen te worden, is het de moeite waard om de mooie, maar kortlevende volwassenen te observeren! Als dan de kolonie eenmaal een behoorlijke omvang heeft bereikt, zou er enige generatie-overlap moeten zijn, wat betekent dat je het hele jaar door volwassenen in je bak zult zien.


Over het algemeen zijn deze kakkerlakken vrij gemakkelijk te verzorgen en te kweken, en ze zijn een goede keuze voor zowel beginnende als ervaren 'Blatticulturisten'!

 

Openingsuren en openingsdagen:
Vrijdag, zaterdag en zondag
van 10 tot 18u

Amfibia
- Duffelsesteenweg 229 (voor GPS : nr. 231) - B-2550 Kontich - Tel: 03 449 39 29
- Google Maps +code: - info @amfibia .be